سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خیانت در روابط زناشویی؛ نوشداروی شفا یا شوکران هلاک؟

در روابط اجتماعی و روزمره، هیچ ارتباطی نظیر خانواده بنیادین و قوی نمی‌شود؛ اما باید بپذیریم که در بیش از 30 تا 40 درصد موارد، خانواده با زهر خیانت در روابط زناشویی مسموم می‌شود! مطابق با مطالعات صورت گرفته بخش عمده‌ای از آمار افسردگی، خشونت خانگی، طلاق و حتی قتل در میان خانواده‌ها در خیانت و عدم صداقت طرفین ریشه دارد. اما چرا طرفین یک رابطه خیانت می‌کنند؟ این جمله درست است که یک بار خیانت از طرف همسر سرآغاز خیانت‌های دیگر است؟

به محض این که پیمان زناشویی منعقد می‌شود دو طرف متعهد می‌شوند که از نظر روانی و جسمی به یکدیگر پایبند باشند. مفهوم وفاداری در سطح ازدواج معنای عمیق‌تری به خود می‌گیرد و تا جایی پیش می‌رود که خیانت به یکی از مهم‌ترین چالش‌های آن تبدیل می‌شود.

اگر نگاهی به آمار جدایی داشته باشید متوجه می‌شوید که تعداد موارد طلاق به سبب روابط فرا زناشویی کم نیست. اقتصاد بیمار و اجتماع مسموم هر دو سهم زیادی در شکل گیری خیانت در روابط زناشویی دارند. جالب این که همه خیانت‌ها آن قدر آشکار نمی‌شوند که به طلاق ختم شوند.

ضمنا آمار جالبی در رابطه با ارتکاب خیانت همزمان در روابط زناشویی در دنیا منتشر شده که طبق آن تایلند، دانمارک و آلمان در رتبه اول قرار دارند.

 

خیانت در روابط

بسیاری از افراد این مساله را با تغییر رفتاری جزئی نشان می‌دهند. مثل خط کشی همسر برای محافظت از حریم شخصی خود و پنهان کاری از طرف مقابل.

اگر قرار باشد تمام فاکتورهای مختلفی که در به وجود آمدن خیانت در روابط زناشویی نقش دارند را مرور کنیم، چند مورد مهم بیش‌تر جلب توجه می‌کنند:

نقش عوامل فردی در شکل گیری خیانت

  1. نقش جنسیت در خیانت: آمار نشان می‌دهد که مردان بیش از زنان خیانت می‌کنند. این موضوع از نظر جنسی به ترشح هورمون‌ تستوسترون مربوط می‌شود که در عمل میل شدیدتری در مرد برای برقراری ارتباط جنسی ایجاد می‌کند
  2. نقش شخصیت در خیانت: وجدان فردی نقش مهمی در ارتکاب خیانت در روابط زناشویی دارد. از نظر برخی افرادی که خیانت می‌کنند ممکن است ظاهر موجهی نداشته باشند؛ اما تجربه خلاف این موضوع را در بسیاری از مواقع ثابت کرده است!
  3. دینداری و جهت گیری سیاسی فرد در خیانت: افراد بسیار مذهبی و کسانی که گرایش‌های سیاسی محافظ کارانه‌ای دارند کم‌تر دچار لغزش در روابط خود می‌شوند. البته ارزش‌های دینی هرگز مانعی برای ارتکاب خیانت در موارد گزارش شده نیست!

نقش عوامل درون رابطه‌ای در شکل گیری خیانت

به مرور زمان همسران با قرار گرفتن در شرایط متفاوت از جهاتی احساس کمبود می‌کنند. احساساتی که مدام به آن‌ها کمبودهای رابطه را گوشزد می‌کنند.
نارضایتی از روابط جنسی و اختلاف نظرات مداوم از عواملی هستند که این رفتار در روابط زناشویی را کلید می‌زنند. در سطوح خاص‌تر عواملی مثل اختلاف طبقاتی و سطح تحصیلی زمینه ساز بی وفایی و عدم صداقت در رابطه می‌شوند.

نقش عوامل موقعیتی در بروز خیانت

خیانت همیشه با دلایل محکمی شکل نمی‌گیرد. برخی از افراد به صورت تصادفی و در موقعیتی قرار می‌گیرند که با وجود برخورداری از رابطه زناشویی موفق، مرتکب خیانت می‌شوند. مثل تماس یا ارتباط مداوم یا طولانی با افرادی که ظاهر فریبنده‌ای دارند.
جالب‌تر این که خیلی از موارد مربوط به خیانت به همین شکل رخ داده‌اند. محیط کار یکی از موقعیت‌های متداولی است که بسیاری از افراد به کشف شریک جنسی جدید در آن اعتراف کرده‌اند!
همان طور که در نمودار زیر می‌بینید، حدود 40 درصد خیانت‌هایی که همسران مرتکب می‌شوند در محیط کار رخ می‌دهد.

 

مشاهده مقاله  17نکت? علمی در جهت پرورش فرزندان شاد و خوشحال

خیانت

مهمان ناخوانده خیانت در روابط زناشویی موفق

خیانت در چارچوب پیمان زناشویی وضعیتی است که یکی از همسران رابطه‌ای به شکل پنهانی برقرار می‌کند و به این شکل قوانین و هنجارهایی را که ازدواج بر اساس آن بنا شده است زیر پا می‌گذارد.

بخواهیم یا نخواهیم تعریف خیانت در رابطه زناشویی موفق هم همین است. به زبان دیگر حتی اگر رابطه موفقی هم داشته‌اید و اوقات خوبی را با همسرتان می‌گذرانید باز هم ممکن است خیانت مهمان ناخوانده خانوده شما باشد!

روانشناسان معتقدند خیانت در هر نوع رابطه‌ای محتمل است؛ اما علل شناخته شده‌ای دارد که اگر نشانه‌های آن را در طرف مقابل می‌بینید، بهتر است حواستان را به خوبی جمع کنید:

خودنگری و خودکاوشی فرد

تلاش برای کشف جنبه‌های دیگری از روحیات و آنچه که هستیم ممکن است ما را به سمت خیانت سوق دهد. تلاش برای پیدا کردن هویت جدید یا گمشده و کسب تجربیات جدید باعث می‌شود تا فرد خودش را در رابطه جدیدی محک بزند.

مثلا کسی که در گذشته پیوند عاطفی قوی و خوبی با همسر خود نداشته، اکنون وقتی که در معرض ابراز محبت از سوی فرد دیگری قرار گرفته هویت حس‌ گرا و احساسی خود را بهتر می‌شناسد. او به مرور زمان متوجه می‌شود که اگر محبت کافی از سوی همسرش دیده بود فردی خونگرم‌تر و با نشاط‌تر می‌شد.

حال که این خلا از سوی همسر ایجاد شده، فرد تلاش می‌کند این کمبود را در قالب خیانت در روابط زناشویی پوشش دهد.